2023. aasta tarkvaraversioon kõigile Taycani variantidele

Kõikehõlmav tasuta uuendus kogu mudelivalikule

Kogu maailmas on seni tarnitud üle 75 000 Taycani alates ajast, mil Porsche 2019. aasta lõpul oma esimese täiselektrilise sportauto tootmisse võttis. Nüüd terendab silmapiiril kõikehõlmav uuendus. Sõltumata sõiduki vanusest, mootorist, keretüübist ja turust saab kõik mudelivariandid tuua tarkvarauuenduse abil mudeliaasta 2023 tasemele. Uuendused viiakse ellu turupõhiselt.

Sõltuvalt sõidukite tarnimise ajast saavad kliendid muuhulgas selliseid hüvesid nagu jõuallika kasuteguri tõus, samuti uued funktsioonid ja täiustused Porsche kommunikatsioonikeskuses (PCM), Porsche Connectis ning juhiabisüsteemides, Uuendus sisaldab ka võimalust üksikute funktsioonide ja varustuse aktiveerimiseks pärast sõiduki soetamist (järeltellitavad funktsioonid), samuti laiendab see kõigi Taycani mudelite võimekust läbi õhu teostatavate tarkvarauuenduste osas. Tarkvarauuendus on klientidele tasuta, seda pakutakse üle kogu maailma ning selle saab teostada Porsche hooldustöökoda külastades.

„See kampaania võimaldab klientidel osa saada Taycan pideva edasiarendamise hüvedest. Me oleme aastast 2019 mudelkonda laialdaselt optimeerinud peaaegu igas vallas,“ ütles Taycani mudelkonna asepresident Kevin Giek. „Lisatud on uusi funktsioone, kuna teisi funktsioone on muudetud või kohendatud kliendikogemuse edasise parendamise nimel. Selle uuenduse järel on igaüks, kes sõitnud Taycaniga alates auto tootmise algusaegadest, meeldivalt üllatunud auto juures toimunud arengu ulatusest.“ Ettevõttesiseselt kasutab Porsche selle uuenduse kohta nimetust „uPdate“, sest tänavu juulis tootmisse läinud 2023. aasta mudel kannab indeksit „P“.

Tarkvarauuenduse täpne ulatus ja vajaliku töökojavisiidi kestvus sõltuvad konkreetse Taycani tarkvara staatusest. Mida vanem on auto, seda rohkem täiendusi ja uuendusi sellele paigaldatakse.

Ka 22 kW pardalaadija sai hiljuti järelpaigaldatavaks. Kliendid võivad omal kulul tehtava järelpaigalduse ühildada tarkvara uuendamiseks tehtava visiidiga töökotta. Tänu kuni 22-kilovatisele laadimisvõimsusele toimub aku laadimine varasemast märgatavalt kiiremini. Euroopas ja Põhja-Ameerikas sisaldab järelpaigaldus ka funktsiooni Plug & Charge aktiveerimist. See võimaldab mugavat laadimist ja maksmist ilma kaardi või mobiilirakenduseta. Kohe laadimiskaabli ühendamise järel loob Taycan krüpteeritud ühenduse Plug & Charge-valmidusega laadimisjaamaga. Laadimine ja makseprotsess käivituvad automaatselt.

Ülevaade tähtsamatest täiendustest

  • Jõuallikas: Sõidurežiimides Normal ja Range on nelikveoliste mudelite eesmine elektrimootor osalise koormuse korral peaaegu pidevalt nii mehaaniliselt kui ka elektriliselt lahti ühendatud. Vabajooksul ja paigalseisul on mõlemad sillad veojõust vabad. Elektriline vabakäik vähendab hõõrdekadusid ja suurendab auto sõiduulatust. Nelikveo olekut kuvatakse nüüd energiavoona keskekraanil. See muudab parajasti kasutusel oleva töörežiimi juhile paremini nähtavaks. Optimeeritud on ka energia taaskasutuse strateegiat. Näiteks energia automaatse taaskasutuse seadistus säilib isegi siis, kui juht muudab sõidurežiimi. See tähendab täiendavat mugavust kliendile. Need täiendused tehakse Taycani mudelitele mudeliaastatest 2020 ja 2021.[1]
     
  • Termoregulatsioon: Aku temperatuuri parem hoidmine, eriti madala välistemperatuuri korral, võimaldab Taycani reeglina kiirlaadida sagedamini ja laiemal täituvuse skaalal. Elektriseadmete jääksoojust kasutatakse näiteks varasemast rohkem aku temperatuuri hoidmiseks. Mudeliaastate 2020 ja 20212 Taycani puhul võimaldab see sõiduulatust pikendada ja laadimisaega lühendada.
     
  • Porsche Connect ja Porsche kommunikatsioonikeskus (PCM): Uued funktsioonid, esikuva värvikam kujundus ja isegi lihtsam kasutamine on tarkvarauuenduse märksõnad selles vallas. Mudeliaastatel 2020 ja 2021 ning kuni veebruarini 2022 valminud Taycanidel optimeerib tarkvarauuendus hääljuhtimist ja integreerib süsteemi Spotify rakenduse. Android Auto on saadaval juhtmevabalt. Laadimisjaamu saab filtreerida ja navigatsioonisüsteemis valida laadimisvõimsuse alusel. Esiklaasinäidikuga 2021. mudeliaasta Taycanide juhid saavad muude täienduste hulgas optimeeritud vaate navigatsioonikaardile. Laiendatud on ekraani sisu. Kõikidel 2023. mudeliaasta eelsetel Taycanidel saab nüüd autosiseseid kasutamisjuhendeid kasutada ka hääljuhtimisega.
     
  • Juhiabisüsteemid: Mõned süsteemid suudavad juhti abistada veelgi enamates olukordades. Parkimisabisüsteemi anduritel on nüüd pikem tööulatus. Vabade parkimiskohtade otsingut on samuti täiustatud, juhile pakutakse välja senisest veelgi väiksemaid vabu kohti. Need täiendused on mõeldud Taycanidele mudeliaastatest 2020, 2021 ja 2022.
     
  • Funktsioonide avamine pärast sõiduki soetamist (järeltellitavad funktsioonid): Kõik Taycanid mudeliaastatest 2020, 2021 ja 2022 võivad soovi korral saada võtmeta avamise funktsiooni (võtmeta käivitus-lukustussüsteemi) ustele ja tagaluugile. Võimalus tarkvara õhu kaudu uuendada on nüüd veelgi laiendatud uuele mudeliaastale.

 

Taycani sedaankerega mudelid

NEDC: keskmine energiakulu 27,0–25,4 kWh/100 km, heitgaaside keskmine CO2 sisaldus 0 g/km

WLTP: keskmine energiakulu 24,1–19,6 kWh/100 km, heitgaaside keskmine CO2 sisaldus 0 g/km

Sõiduulatus elektriga 370–512 km, linnas 440–630 km

Taycan Cross Turismo mudelid

NEDC: keskmine energiakulu 28,1–26,2 kWh/100 km, heitgaaside keskmine CO2 sisaldus 0 g/km

WLTP: keskmine energiakulu 26,4–21,2 kWh/100 km, heitgaaside keskmine CO2 sisaldus 0 g/km

Sõiduulatus elektriga 389–490 km, linnas 463–616 km

Taycan Sport Turismo mudelid

NEDC: keskmine energiakulu 27,4–25,7 kWh/100 km, heitgaaside keskmine CO2 sisaldus 0 g/km

WLTP: keskmine energiakulu 24,7–20,2 kWh/100 km, heitgaaside keskmine CO2 sisaldus 0 g/km

Sõiduulatus elektriga 358–497 km, linnas 433–619 km

 

Energiakulu ja heitmehulga andmed on saadud vastavalt seadusega määratud mõõtemeetoditele. Kõik Porsche pakutavad uued autod on saanud tüübikinnituse vastavalt kergsõidukite ülemaailmse ühtlustatud katsemenetluse (WLTP) nõuetele, NEDC-tsükli näitajad on seetõttu tuletatud WLTP näitajatest.

Kütusekulu ja CO2 heitkoguse teatmik, mis sisaldab andmeid kõigi uute sõiduautomudelite kohta, on tasuta saadaval kõigis uute sõiduautode müügikohtades ja elektrooniliselt nähtav Transpordiameti veebilehel aadressil https://eteenindus.mnt.ee/public/heitkogusteteatmik/heitkogusteTeatmik.jsf

 

[1] Hilisematel mudelitel juba põhivarustuses

Viimati muudetud: 16.10.2023